OLEME SULETUD.
KOHTUMISENI JÄRGMISEL TALVEL!

OLEME SULETUD.
KOHTUMISENI JÄRGMISEL TALVEL!

OLEME SULETUD.
KOHTUMISENI JÄRGMISEL TALVEL!

OLEME SULETUD.
KOHTUMISENI JÄRGMISEL TALVEL!

OLEME SULETUD.
KOHTUMISENI JÄRGMISEL TALVEL!

OLEME SULETUD.
KOHTUMISENI JÄRGMISEL TALVEL!

 

OLEME SULETUD.
KOHTUMISENI JÄRGMISEL TALVEL!

  • Põhjapõdrad pole meie juurde veel saabunud.

Me kõik teame, et Jõuluvana tuleb lastele külla kaugelt põhjamaalt. Õigeks ajaks jõuab ta kohale tänu põhjapõtradele, kes tema kelku veavad. Otepää Winterplace-is elab alates 15/16 hooajast Lapimaa jõuluvana põhjapõdrad. Nendega saab teha pilti ning pai meeldib väga.

Põhjapõdraga tutvumine on tasuta.


Põhjapõder ehk Poro

Põhjapõder (Rangifer tarandus) on hirvlaste sugukonda põhjapõdra perekonda kuuluv sõraline.

Põhjapõder ehk poro ja karibuu on tegelikult sama liigi (Rangifer tarandus) eri nimed. Põhja-Ameerika põhjapõtra nimetatakse karibuks, Euraasias laialdaselt kodustatud põhjapõtra aga poroks (raindeer). Otepää Winterplac-is näete kodustatud põhjapõtru ehk porosid, kes on siia kolinud Lapimaalt.

Isased porod kaaluvad 90-180kg, nende õlakõrgus on kuni 130cm ning tüvepikkus 150-210cm. Emased porod on mõnevõrra väiksemad ning kaaluvad 60-100kg. Kodustatud põhjapõdrad elavad 18-20 aastaseks.

  • Kas teadsid, et kunagi on põhjapõder olnud asukas ka Eesti aladel? Eesti alalt kadus põhjapõder preboreaalse (10 200–9300 aastat tagasi) kliimastaadiumi alguses.